Idioti 3 – Idioti slavící nový rok

idiot3

Jsou všude kolem nás. Většinou bývají rozlišitelní pouhým okem. Parazitují na fungujících principech lidského soužití, rozvrací je, a svým cizopasením je transformují na principy nefunkční, neboť co můžou oni, to dříve či později pojme za své téměř každý další. Idioti.

Úvodem

Dnešní díl je tak trochu mimořádný. Mimořádný v tom, že jsem jej původně neměl v plánu psát, takže je tak trochu vsunutý mezi ty plánované. Mimořádný v tom, že jsem ještě stále vyveden z míry naprostou absencí orgánu zvaného mozek u čím dál více lidí. Mimořádný v tom, že dnes se asi už nedokážu vyvarovat peprnějším výrazům, jak se mi to až dosud poměrně dařilo.

Problém #5 – Silvestrovské rachejtle jsou skvělé a hlavně zábavné zbraně

Jistě jste všichni zažili klasickou oslavu příchodu nového roku, která pravidelně každý rok zdobí oblohu pestrobarevnými efekty a chodníky nejrůznějšími, taktéž pestrobarevnými ňamkami z lidí, kteří přecenili své síly. Čím dál častěji mám však pocit, že jít si užít tuto každoroční noční slávu znamená vystavovat své zdraví a život poměrně značnému ohrožení. Není přeci nic lepšího, než když idiot zjistí, že každá běžná raketa, která se odpaluje z trubky, či lahve, se dá taktéž odpálit z ruky. A dalším skvělým zjištěním běžného idiota bývá, že takovou raketu lze poměrně snadno někam namířit. A co může být zábavnějšího, než mířit ji kamkoliv jinam, než nahoru? Nejlépe na pohyblivé cíle? Každoročně vidím počínání podobných hovad a bezmozků v televizním zpravodajství den poté, však letos jsem byl obdařen boží přízní natolik, že mi dovolil takovou skupinku pozorovat naživo. Jednalo se o naprosto klasický scénář několika bujarých chlapců, kteří nejprve zjistili, jaká je to prča odpálit raketu z ruky a následně také, jaká je to prča, namířit ji do otevřeného okna plného lidí, kteří jen tak tak unikli neštěstí tím, že raketa vybuchla těsně před tím, než dosáhla cíle. Psal jsem že tito lidé na místě, kde bývá mozek nic nemají? To jsem se krutě zmýlil – mají. Mají tam s prominutím nasráno.

Podle mého soudu k takovému jednání zdaleka nestačí, aby byl člověk méně, či více posilněn alkoholem – k tomu prostě musíte být idiot. A nejčastěji podobné lahůdky pochopitelně vytváří skupinky o několika idiotech tak, aby na ně nikdo nemohl. Stačí jedna taková parta idiotů na to, aby spolehlivě zkazila do té doby poklidnou a příjemnou oslavu nového roku desítkám a stovkám lidí, kteří jejich jednání musí přihlížet. A víte co je nejhorší? Je jich čím dál více. Jestli to tímto tempem půjde dál, pak myslím, že do pěti, až deseti let budeme my, normální lidé nuceni trávit podobná data, jako poslední den v prosinci za zamčenými dveřmi a zabedněnými okny (jsem si jist, že mnoho z nás to tak dělá již dnes a nelze se tomu vůbec divit). A proč? Protože drtivá menšina z nich jsou idioti, se kterými si náš systém a lidé, kteří se oprávněně bojí o své zdraví a životy, neví rady.

Závěrem

Závěrem bych se rád zamyslel nad tím, kde se vlastně takováhle dávka kreténismu (omlouvám se, ale jinak to nazvat zkrátka nejde) v lidech bere. Vznikla z toho poměrně dlouhá úvaha, která mě zavedla až na počátek jejich nenaplněných životů. A právě tuto úvahu vám naservíruji k některému z dalších dílů idiotů. Věřím, že to bude poměrně zajímavé počtení. Do té doby vyzývám každého z vás, ať se nad tímto problémem zkusí taktéž zamyslet a příště o tom budeme moci diskutovat a třeba se i pokusit s tím něco udělat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *