Rychle a zběsile

rychle-a-zbesileUž je to nějaký ten pátek, co jsem poprvé a naposledy zhlédl původní dva díly zhmotněných teenagerských snů v podobě Rychle a zběsile 1 a 2. Další díly jsem poměrně dlouhou dobu neměl po  podivné dvojce chuť sledovat, ale poté jsem četl na síti několik komentářů ve stylu, že se série posunula z vlhkých snů náctiletých na plnohodnotnou akční záležitost, takže jsem se rozhodl to celé zkusit znovu, a při té příležitosti vše náležitě subjektivně zrecenzovat 🙂

No, nebude to dlouhé. K prvnímu dílu se dá říct hlavně to, že to bylo něco nového, a to filmu neupřeme. Malá akční zápletka zakomponovaná mezi masu vymazlených vozítek, na které je alespoň většinou poměrně radost pohledět, když zrovna kamera nemíří na rádoby drsňácké výrazy všech herců, když zrovna vystupují z auta ve stylu alá největší borec pod sluncem.

Zápletka není nijak zvlášť povedená, na druhou stranu ani neurazí, a ve filmu tohoto typu o ní vlastně ani tak moc nejde, takže je nutné přičíst body k dobru, že tam vůbec nějaká byla, a že tvůrci nevsadili jen na nekonečnou kanonádu závodů. Vsadím se však o zlaté prase, že nebýt ve filmu hlavní postavou charismatický Vin Diesel, neštěkl by po tomto pokusu ani pes. Tedy, rozhodně ne mnoho. Nemohu si však pomoci, ale jsem krom obyčejného diváka také ještě obyčejný chlap, a tak zkrátka nemohu nepřidat pár bodíků k dobru za velké množství zajímavých dam a slečen v zajímavých modelech oblečků i vozů. Jen díky tomu se u mě první díl série vymanil z šedo-šedé průměrnosti.

Inu, jak jsem zmínil výše – rychlé káry, drsní hoši, krásné holky. Vlhký sen náctiletých a mnohdy i nás ostatních 😉

Uděluji 60%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *