Breaking Bad – season 3

breaking-bad-season-03Dobrodružství drogového umělce Waltera Whita pokračuje třetí sezónou, ve které se hlavní postavy dostávají z pouličních řad na profesionální úroveň, kde se točí velké peníze, ale také velká zodpovědnost a riziko.

Ať přemýšlím jak přemýšlím, nemám toho v zásadě až tolik říci – platí vše, co jsem řekl o řadách předchozích, děj rozhodně nestojí na místě, všechny postavy se patřičně vyvíjí a hlavně Walter se stále více a více svažuje na temnou stranu :-). Ve třetí řadě si také hodně užijeme jeho švagra, protidrogového agenta Hanka, který se stále více zaplétá do svých vlastních problémů a nutno podotknout, že toto jeho zařazení mezi hlavní postavy vůbec nebylo špatným tahem a dává divákovi tak akorát odpočinout od problémů Jesseho a Watla.

Jako třešničku na dortu musím maskérům seriálu přiznat, že umí dělat zázraky s proměnou postav. Nejvíce je to asi patrné u Waltovi ženy Skyler, která je maskována a líčena podle toho, jak moc Waltera aktuálně rozčiluje a když je jejich vztah na ostré hraně, dokáží ji maskéři nalíčit tak, že jí musí z celého srdce nenávidět i divák sám už jen proto, jak vypadá. Zajímavá technika.

Myslím, že je ten pravý čas seriálu zvýšit hodnocení a posunout ho tak mezi skupinu vyvolených s osmdesátkovými hodnoceními, protože tato řada si to rozhodně zaslouží. Děj stále ubíhá, nezabředává příliš do nudných pasáží a já se stále více a více těším, kde to celé skončí.

Uděluji 80%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *