Prison Break – seasons 2, 3

prison-break-2První sezóny seriálů bývají dvojího typu. Buď mají silný marketing se silnou značkou a často jsou právě díky tomu velmi jalové a ještě častěji hned po první neúspěšné sérii končí, a nebo jsou typu Prison Break. Právě v tomto seriálu byla první řada tím, co diváky absolutně nadchlo a seriál si tak získal masivní oblibu. Tento typ však často trpí svým vlastním neduhem a sice silným propadem kvality do dalších sezón, protože hodně vysoká laťka se jen velmi těžko překonává. A jak si poradily další dvě sezóny Útěku z vězení?

Druhá řada se dějově zabývá událostmi, které následují bezprostředně po útěku a navzdory očekáváním se s touto rolí velmi dobře vypořádává a ukazuje, že ani po opuštění vězení není s napětím a hutnou atmosférou tak úplně mimo mísu, ačkoliv ve srovnání s řadou předchozí to rozhodně není ono. Třetí řada poté vrací scénář opět o něco blíže původnímu námětu a naši hrdinové se musí potýkat s dalším únikem, tentokráte z mnohem krutějších a nelítostnějších podmínek, než které panovali ve Fox River. Kvůli stávce scénáristů z roku 2008 se třetí série dočkala pouze 13 dílů, avšak producenti se s tím dokázali velmi dobře popasovat a panamské vězení Sona vykreslili opravdu velmi detailně a dostatečně tvrdě a zvráceně, aby se stalo vaší nejhorší noční můrou.

Řečeno v kostce, dle očekávání tyto dvě sezóny zkrátka nemohou plnohodnotně konkurovat té úvodní, ale přesto se velmi znamenitě drží, děj se příjemně odvíjí a o velké zvraty stále není nouze. Jen to už zkrátka nebylo tak napínavé.

Uděluji 80%

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *