X-Men 3: Poslední vzdor

x-men-3-posledni-vzdor

Závěrečný díl trilogie o mutantech by se dal bez nadsázky nazvat hollywoodským pozlátkem. Je až neuvěřitelné, jaký pokrok v prvním desetiletí jednadvacátého století filmové triky a speciální efekty urazily. Přestože mezi prvním a posledním dílem trilogie uběhlo jen 6 let, audiovizuální rozdíl je neuvěřitelný. Scény, které nám Poslední vzdor maluje na obrazovku jsou fantasticky propracované, uvěřitelné a mají silnou atmosféru, kterou filmu do poslední sekundy uvěříte. Apokalyptický závěr, kdy se rozhoduje o budoucnosti celého světa v boji mezi světlou a temnou stránkou hlavní postavy je opravdu jednou z nejhezčích filmových scén, které jsem kdy viděl a jen těžko se mu kdy něco vyrovná.

Tatéž superlativa už však bohužel neplatí pro příběhovou linku, která sic není vůbec špatná, ale kvalit druhého dílu zdaleka nedosahuje. Změna režiséra se na filmu podepsala v této souvislosti negativně a zvraty nejsou vůbec tolik zajímavé, jak by asi mohly, kdyby u série zůstal Bryan Singer.

Velký posun ve speciálních efektech a trochu odfláknutější a ne tolik propracovaný příběh vyslouží závěru původní trilogie o X-Menech stejné hodnocení, jako snímku předchozímu.

Uděluji 80%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *